Nem hazudok ha azt mondom, ez a legfinomabb almás sütemény, amit életemben ettem. Mindenkinek ajánlom az elkészítését, aki egy kicsit egészségesebb finomságra vágyik, ráadásul gyorsan kész van. Gyerekek kedvence, seperc alatt elfogy és lehet is sütni a következő adagot! Természetesen gluténérzékenyek glutén mentes keksz használatával eltudják készíteni. Hozzávalók: 135 gramm zabpehelyliszt 4 tojás 70 gramm kókuszzsír 70 gramm eritrit 4 db GULLON DIGESTIVE DIET NATURE keksz (vagy más hasonló ízvilágú cukormentes, teljeskiőrlésű keksz) 150 gramm alma 2 kis kanál fahéj Elkészítés: 3 db tojást szétválasztunk, majd a sárgákatminél habosabbra keverjük az eritrittel. A kókuszzsírt puha, de még merev állagában hozzászedjük a tojássárgás keverékhez és jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a zabpehelylisztet és kézzel összedolgozzuk, majd félrerakjuk. (Egy könnyen gyúrható pitéhez hasonló tésztát kell kapnunk) A kekszeket minél porhanyósabbra törjük/daráljuk. A 3 db tojásfehérjét kemény habbá verjük. Majd az 1 egész tojást elkeverjük a fahéjjal és óvatosan hozzáforgatjuk a felvert fehérjéket, és utána a darált kekszeket. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra légkeverésen, vagy 200 °C-ra alsó-felső sütésen. Az almát nagyjából 16 szeletre vágjuk (közepesen vastag gerezdekre). Az almát nem szükséges meghámozni. A zsíros tésztát egy pite/tortaforma aljába kézzel belenyomkodjuk (figyeljünk arra, hogy lehetőleg egyforma vastagságú legyen mindenhol). A tésztára óvatosan rásimítjuk a tojásfehérjés-fahéjas masszát, majd egyforma távolságra egymástól rápakoljuk az almagerezdeket. Az előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, egészen addig, amíg a tetején a tojásfehérje kérget kap. Egészségesen is finomat! 🙂
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt az URL címet a WordPress honlapba
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt a kódot a honlapunkba