Diós keksz

Elérkezett december 3. napja és ezzel együtt elhoztuk nektek az adventi süti kalendáriumunk harmadik receptjét! Egy szuper gyorsan elkészíthető, csokis-diós keksz a mai édesség. Tökéletes lehet a reggeli kávé mellé fogyasztva, vagy akár vendégváró falatnak is. Hozzávalók: (24 db kekszhez) 150 gramm zabpehelyliszt 50 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt 80 gramm eritrit 1 tk. sütőpor 100 gramm darált dió 90 gramm növényi zsiradék (én kókuszolajat használtam) 0,5 dl folyadék (növényi tej/ víz) fél tábla étcsokoládé Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175C°-ra. A száraz hozzávalókat – a csokoládé kivételével – egy tálba tesszük és elkeverjük. A kókuszolajat felolvasztjuk, és a növényi tejjel együtt a száraz keverékhez öntjük. Alaposan elkeverjük, ameddig teljesen össze nem áll a tészta. Ezután dió nagyságú golyókat formálunk a masszából, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és kézzel kissé lelapítjuk. 175 C°-on légkeveréses sütőben 12 perc alatt megütjük őket. Ha letelt az idő, hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket. Melegen még puhák és törékenyek lehetnek. Ezután felolvasztjuk az étcsokoládét, és a kekszeket ezzel díszítjük! Egészségesen is finomat!