Túrórudi torta

A magyar gyerekeknek (és talán sok felnőttnek is) kedvence a túró rudi. Mivel mással lehetne kedveskedni családunknak, vagy akár saát magunknak, mint egy egyészséges hozáadott cukortól mentes, csokoládés túrótortával! Természetesen laktózmentes alapanyagokat használtunk, így a tejcukorérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Hozzávalók: 5 db tojás 10 gramm kakaópor 80 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt 60 gramm eritrit 250 gramm laktózmentes túró 250 gramm laktózmentes mascarpone 90 gramm cukormentes étcsokoládé Elkészítés: A tojásokt elektromos habverő legmagasabb fokozatával szétválasztás nélkül habossá verjük az eritrittel együtt. Fontos, hogy ezt csak elektromos habverővel lehet kivitelezni, ennek hiányában készítsük megszokott módon a piskótát. Óvatosan a leggyengébb fokozattal belekeverjük a lisztet és kakaóport, épp csak addig, míg megfelelően el nem vegyül a száraz és nedves hozzávaló. 180°C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, amin 20-25 perc után 160°C-ra levesszük a hőmérsékletet. További 20-25 percig sütjük. Ha kész, még melegen tortarácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni, csak utána vágjuk félbe. A krémhez, elkeverjük a túrót, a mascarponét, és az olvasztott étcsokoládét. Ízlés szerint eritrittel édesítjük. A krémmel megkenjük a teljesn kihűlt piskóta felét, mejg ráhelyezzük másik felét, és kívülről is bevonjuk. Alkalomhoz megfelelően díszítjük. Egészségesen is finomat!