Gránátalmás-csokis piskóta

Ez a mennyei sütemény garantáltan feldobja a leghidegebb téli napokat is! A puha piskóta, a roppanós gránátalma magok és az olvadós étcsokoládé tökéletes összhangban van egymással! A recept teljesen vegán, hiszen a tojás helyettesítésére egy szuper megoldást használtunk! Ez pedig a lenmag tojás. Elsőre lehet, hogy érdekesen hangzik, de ez egy bevált praktika a süteményekben való tojás helyettesítésére. A receptnél pontosan leírjuk, hogyan is készül. Hozzávalók: 0,5 bögre teljeskiőrlésű búzalisz 0,5 bögre búza finomliszt 0,5 bögre eritrit fél csomag sütőpor 1 tk. fahéj 1,5 dl növényi tej (én mandulát használtam, de bármelyik jó lehet) 1 dl növényi zsiradék (kókuszolaj/ tejmentes margarin) 1 “lenmag tojás” (1ek őrölt lenmag 3ek vízzel elkeverve és 5 percig pihentetve) 1 kisebb gránátalma 30-40 gramm étcsokoládék Elkészítés: Első lépésként elkészítjük a “lenmag tojást”. Ehhez összekeverjük az őrölt lenmagot a vízzel és félre tesszük kb. 5 percet pihenni, hogy bezselésedjen. Előmelegítjük a sütőt 180 C°- ra. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzá adjuk a zsiradékot, a növényi tejet és a “lenmag tojást” is és alaposan össze dolgozzuk. Kb. 18 cm átmérőjű tortaformába töltjük a masszát, és a tetejét megszórjuk a gránátalma magokkal és a darabokra tört étcsokoládéval. 35 perc alatt készre sütjük. Egészségesen is finomat!