Karácsonyi körtés-csokis muffin

A mai nap egy szuper finom muffin recepttel érkeztünk Nektek! Adott egy tökéletesen puha és omlós alap muffin tészta, amihez most karácsonyi fűszereket és körtét használtunk ízesítésnek. Azt hiszem a muffin az a sütemény, ami bármilyen alkalomra tökéletes lehet, és szinte elronthatatlan. Ezen kívül, kedvetek szerint elkészíthetitek bármilyen ízesítéssel, de ha velünk maradtok, érkezünk még mi is ötletekkel! 🙂 Hozzávalók: (20 db muffin) 150 gramm zabpehelylisz 90 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt 90 gramm búza finomliszt 180 gramm eritrit 1 csomag sütőpor 3 dl víz/ növényi tej 1 dl napraforgó olaj 1 tk. fajéj 1 csapott tk. szerecsendió 2 db közepes körte 60-70 gramm étcsokoládé Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra. A liszteket, az édesítőt, a sütőport és a fűszeretek összekeverjük, majd hozzá adjuk a folyékony hozzávalókat is. Egynemű masszává dolgozzuk. Ezután a körtét és a csokoládét apró kockákra vágjuk. A körtét hozzá keverjük a tésztához és szilikonos formába, vagy papírral bélelt muffin tepsibe adagoljuk. Fontos, hogy a forma 3/4-ig legyen töltve tésztával. Ezután a csokoládé darabokat a muffinok tetejére szórjuk, és mehetnek is az előmelegített sütőbe, ahol 22-25 perc alatt készre is sülnek. Mielőtt kivennénk a formákból a kész sütiket, várjuk meg, hogy kihűljenek!