Mézeskalács gólyó (sütés nélkül)

A mézeskalács azt hiszem a legtöbb háztartásban elengedhetetlen kelléke az adventi időszaknak. Most egy olyan receptet hoztam, ami habár nem váltja ki az eredeti mézest, de belekóstolva teljesen karácsonyi élményünk lehet! A recepthez én cukormentes háztartási kekszet használtam, de teljesen jól működik gluténmentes illetve teljeskiőrlésű változattal is. Ezáltal bármilyen diétába beleilleszthető. Hozzávalók: 350 gramm cukormentes darált háztartási keksz 100 gramm poreritrit 1 púpos tk. mézeskalács fűszerkeverék 1 kk. fahéj 2 tk. kakaópor fél bio narancs reszelt héja fél narancs leve 1 tk vanília kivonat 2-2,5 dl növényi tej (rizs/zab/mandula) Elkészítés: Amennyiben nem darált kekszet használunk, aprítóban összedaráljuk azt. Kb 4-5 evőkanál kekszet félre teszünk a díszítéshez. A száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük egymással. A narancshéj és a narancslé hozzáadása után, annyi növényi tejet forgatunk a masszába, hogy jól formázható állagot kapjunk. Kézzel tetszőleges nagyságú golyókat formázunk és meghempergetjük a félre tett kekszben. A díszítéshez használhatunk egy kevés olvasztott étcsokoládét is, vagy tetszés szerint akár kakaóporban is megforgathatjuk a golyókat. Fogyasztás előtt érdemes pár órára hűtőbe tenni. Egészségesen is finomat!