Ugyan télen valószínűleg senki nem számít igazán nagy áfonya fogyasztónak, ezt a receptet mindenképp meg akartuk osztani veletek. Nálunk karácsonykor egyébként mindig kerül az asztalra házi készítésű áfonyaszósz, ami tökéletes kiegészítője lehet húsoknak, sajtoknak. Áfonyás cookie receptünk az igazi édes amerikai sütemény cukormentes verziója. Általában 3 adaggal készítünk belőle, mert mire az ember kipakolja a kész süteményeket a tepsiből, addigra a fele legalább már el is tűnt a család gyomrába. Hozzávalók: 55 gramm laktózmentes túró 55 gramm kókuszzsír 40 gramm eritrit 70 gramm teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt 100 gramm áfonya (a téli időszakot tekintve dolgozhatunk fagyasztott áfonyával is, ebben az esetben, hagyjuk míg kiengednek szobahőmérsékleten, és csöpögtessük le róla a felesleges vizet) szódabikarbóna 1 tojás só vanília eszencia Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 190°C-ra. Az eritritet keverjük el az olvasztott kókuszzsírral, illetve a túróval. Adjuk hozzá a tojást és a vanília eszenciát. Lassan adagolva keverjük hozzá a lisztet, sót és szódabikarbónát. Végül dolgozzuk bele az áfonyát úgy, hogy azok egyenletesen elkeveredjenek. Sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzunk ízlés szerint méretezve őket. Hagyjunk közöttük helyet, mert sütés közben oldalirányba megnőhetnek. 10-15 perc alatt, barnulásig süssük készre őket. Egészségesen is finomat!
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt az URL címet a WordPress honlapba
A beágyazáshoz másoljuk és illesszük ezt a kódot a honlapunkba