Vegán sós ropogós

Azt hiszem abban mindenki egyet ért, hogy a sok édes finomság mellett a karácsony elengedhetetlen kellékei a sós sütemények is. Ma egy nagyon gyorsan elkészíthető, vegán változattal érkeztünk. Ez a recept szinte elronthatatlan, a díszítésként használt magok és a benne lévő tofu ízesítése miatt pedig személyre szabhatjuk az ízvilágát! A variációk szinte végtelenek, mi most az egyik kedvencünket hoztuk el. Ha elsőre furcsának tűnne a recept, de a te étrendedbe belefér minden összetevő, akkor azt javasoljuk mindenképp adj neki egy esélyt, garantáltan abbahagyhatatlan ropogtatnivaló! Hozzávalók: 125 gramm tofu (Lidl-marinát) 125 gramm margarin 75 gramm tejleskiőrlésű búzaliszt 75 gramm zabliszt 1 kk só 1 csipet bors szezámmag, napraforgómag a díszítéshez Elkészítés: A tofut turmixgéppel vagy villával összetörjük/ pépesítjük. A szobahőmérsékletű margarint felkockázzuk és összedolgozzuk a tofuval, a sóval és borssal. Kézzel beledolgozzuk a lisztet, ameddig egy könnyen formázható labdát kapunk. Lisztezett deszkán kb 1cm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk a magokkal és újra átmegyünk rajta a sodrófával, hogy a magok kissé belenyomódjanak a tésztába. Éles késsel rudakat vagy négyzeteket formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 180 C°-os sütőben 25 perc alatt készre sütjük! Egészségesen is finomat!