Zabkorong

Ha sajtos kekszre éhezünk, nincs is jobb választás a zabkrongoknál. Hihetetlenül egyszerű elkészítése, és amilyen gyorsan kész van, olyan hamar el is fogy. A zab és rozs felhasználásának hála pedig rengeteg értékes tápanyaggal szolgál szervezetünknek. Igazi főnyeremény! Hozzávalók: 100 gramm zabpehely 50 gramm rozspehely 30-40 gramm hosszú érlelésű sajt (vegán sajttal is helyettesíthető) 25 gramm kókuszzsír 50 milliliter víz 2 gramm szárított élesztő só Elkészítés: A zabpelyhet és a rozspelyhet késes aprítóban finomra őröljük. A vizet langyosítsuk meg, és olvasszuk fel a kókuszzsírt. A zabos őrleményhez adjuk hozzá a reszelt sajtot, a sót és a szárított élesztőt. Gyúrjuk össze a nedves és száraz hozzávalóinkat. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Kézzel formáljunk egyenlő méretű golyókat a tésztánkból, és enyhén meglapogatva azokat helyezzük egy sütőpapírral bélelet tepsibe. Nagyjából 20 percig süssük, a sütési idő felénél fordítsuk meg kekszeinket. Egészségesen is finomat!