Meggyes-mákos muffin

A karácsonyi nagy sürgésben szuperül jöhet egy olyan recept, ami rendkívül gyorsan elkészíthető és még sok mosatlant sem hagy maga után. Erre tökéletes alternatíva a muffin, ami a mi konyhánkban igen gyakori vendég. Ahogy ígértük korábbi bejegyzésünkben, elhoztunk Nektek egy újabb muffin variációt! Ezúttal meggyel és hozzá tökéletesen passzoló mákkal ízesítettük a tésztánkat. Hozzávalók: (20 db muffin) 150 gramm zabpehelyliszt 90 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt 90 gramm búza finomliszt 180 gramm eritrit 1 csomag sütőpor 3 dl víz/ növényi tej 1 dl napraforgó olaj 1 bögre fagyasztott meggy fél bögre darált mák Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra. A liszteket, az édesítőt, a sütőport összekeverjük, majd hozzá adjuk a folyékony hozzávalókat is. Egynemű masszává dolgozzuk. A mákot és a meggyet hozzá keverjük a tésztához és szilikonos formába, vagy papírral bélelt muffin tepsibe adagoljuk. Fontos, hogy a forma 3/4-ig legyen töltve tésztával. Ezután mehetnek is az előmelegített sütőbe, ahol 22-25 perc alatt készre is sülnek. Mielőtt kivennénk a formákból a kész sütiket, várjuk meg, hogy kihűljenek! Egészségesen is finomat!