Banánkenyér

Ha van pár érett banán a konyha pulton, akkor a legjobb dolog ami történhet vele, hogy banánkenyeret készítünk! 🙂 Nagyon sokféle receptet lehet hozzá találni, most elhoztuk Nektek a mi kedvencünket. Vegán recept, csokival, dióval és egy kis fahéjjal ízesítve. Higgyétek el, megéri kipróbálni! 😉 Hozzávalók: 3 db érett banán +1 a tetejére 2 db lenmag tojás (2ek őrölt lenmag+ 6ek víz) 110 gramm zabliszt 80 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt 80 gramm eritrit 50 gramm darált dió 1,2 dl víz/ növényi ital 0,8 dl növényi zsiradék (olaj/margarin) 1 tk vaníliaaroma 1 tk fahéj fél tk sütőpor fél tk szódabikarbóna 1 csipet só 100 gramm étcsokoládé Elkészítés: Elkészítjük a lenmag tojást, összekeverünk két evőkanál őrölt lenmagot 6 evőkanál meleg vízzel és 5 percig pihentetjük. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra. Egy mély tálba tesszük a 3 érett banánt, és egy villával pépesítjük őket. A banánhoz keverjük a lenmag tojást, a vizet, az olajat, a vaníliaaromát, a fahéjat,a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. Majd hozzá adjuk a darált diót, az eritritet és a liszteket és jól elkeverjük. Miután homogén tésztát kaptunk, apróra vágjuk a csokoládét és bele forgatjuk a masszánkba. Sütőpapírral bélelt kenyér formába kanalazzuk a tésztát, a 4. banánt hosszában félbe vágjuk és ráhelyezzük a tetejére. Ezután 55-60 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.