Receptek,  Édes receptek

Banánkenyér

Ha van pár érett banán a konyha pulton, akkor a legjobb dolog ami történhet vele, hogy banánkenyeret készítünk! 🙂

Nagyon sokféle receptet lehet hozzá találni, most elhoztuk Nektek a mi kedvencünket.
Vegán recept, csokival, dióval és egy kis fahéjjal ízesítve. Higgyétek el, megéri kipróbálni! 😉

Hozzávalók:

  • 3 db érett banán +1 a tetejére
  • 2 db lenmag tojás (2ek őrölt lenmag+ 6ek víz)
  • 110 gramm zabliszt
  • 80 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 80 gramm eritrit
  • 50 gramm darált dió
  • 1,2 dl víz/ növényi ital
  • 0,8 dl növényi zsiradék (olaj/margarin)
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 tk fahéj
  • fél tk sütőpor
  • fél tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 100 gramm étcsokoládé

Elkészítés:

  • Elkészítjük a lenmag tojást, összekeverünk két evőkanál őrölt lenmagot 6 evőkanál meleg vízzel és 5 percig pihentetjük.
  • Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra.
  • Egy mély tálba tesszük a 3 érett banánt, és egy villával pépesítjük őket.
  • A banánhoz keverjük a lenmag tojást, a vizet, az olajat, a vaníliaaromát, a fahéjat,a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.
  • Majd hozzá adjuk a darált diót, az eritritet és a liszteket és jól elkeverjük.
  • Miután homogén tésztát kaptunk, apróra vágjuk a csokoládét és bele forgatjuk a masszánkba.
  • Sütőpapírral bélelt kenyér formába kanalazzuk a tésztát, a 4. banánt hosszában félbe vágjuk és ráhelyezzük a tetejére.
  • Ezután 55-60 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.