Dédi féle linzer
Ha már az idei karácsony sokunknál családi összejövetel nélkül fog zajlani, megosztjuk veletek a dédi féle lekváros linzert, melyet természetesen már átalakítottunk. Így egy teljeskiörlésű, hozzáadott cukortól mentes, mégis a régi házi ízeket idéző sütemény kerülhet asztalunkra.
Hozzávalók: 20 darabhoz
- 250 gramm zabpehelyliszt
- 2 gramm szárított élesztő
- 60 gramm kókuszzsír
- ízlés szerint eritrit
- 1 tojás
- citromhéj
- 6 gramm szódabikarbóna
- 50 milliliter zabtejszín
- 100 gramm cukormentes lekvár
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat (liszt, élesztő, eritrit, citromhéj, szódabikarbóna) összekeverjük.
- Hozzágyúrjuk kézzel a tojást, tejszínt és kókuszzsírt. A kókuszzsírt nem kell megolvasztani, de fontos, hogy puha állaga legyen. Ekkor egy jól gyúrható tésztát fogunk kapni.
- Pihentetés nélkül kinyújtjuk, és tetszőleges mintával kiszaggatjuk.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- Kettessével öszeragasztjuk a kiszaggatott tésztáinkat a lekvár segítségével. A receptben darabonként 5 gramm lekvárral számoltunk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és nagyjából 20 percig sütjük.
Egészségesen is finomat!
Egy hozzászólás
Visszajelzés: