Receptek,  Édes receptek

Natúr “Sajttorta”

Amikor felköltöztem a nagy fővárosba hirtelen kinyíltak előttem a lehetőségek. Rengeteg kis cukrászdát, kávézót fedeztem fel barátokkal, családdal.És ekkor ismerkedtem meg a New York Sajtortával is. Imádtam, ebben az időszakban rendszeresen fogyasztottam.

Évekkel később, mikor már a diétámnak megfelelő étrendet tartottam, egyik nap rendkívül megkívántam ezt a fantasztikus édességet. Így kísérleteztem ki, ezt a MINDENTŐL MENTES verziót. Bízzatok bennem, megéri kipróbálni a receptet.

A recept egy natúr sajttortát ír le, ami így önmagában is fogyasztható, de feldobhatjuk kedvenc gyümölcsünkkel, fahájas eritrittel, kakaóporral, vagy olvasztott csokival. Kinek mi a kedvence!



Hozzávalók:

  • 50 gramm kókuszreszelék
  • 115 gramm dióbél
  • 20 gramm kókuszzsír
  • 1 evőkanál vanília
  • 150 gramm kesudió
  • 30 gramm dióolaj (helyettesíthető bármilyen más növényi olajjal)
  • 60 milliliter zabtej
  • 43 gramm kókuszzsír
  • 1 evőkanál vanília
  • ízlés szerint eritrit



Elkészítés:

  • A kesudiót áztassuk be nagyjából 1 órára annyi vízben, amennyi épp ellepi.
  • A sajttorta alaphoz tegyük késes aprítóba a diót, a kókuszreszeléket, majd adjuk hozzá az olvasztott kókuszzsírt és a vaníliát is.
  • Keverjük el, majd kézzel óvatosan nyomkodjuk egy tapadásmentes edénybe, tortaformába.
  • Az alapot tegyük fagyasztóba, amíg elkészítjük a krémet.
  • Az 1 óra áztatás után öntsük le a kesudiókról a vizet.
  • A krém elkészítéséhez hasonlóan az előbb leírtakhoz, adjunk minden hozzávalót egy késes aprítóba és hagyjuk, hogy néhány perc alatt krémes állagúra dolgozza azokat.
  • Vegyük ki a fagyasztóból az alapot, simítsuk rá a “sajt” részét a sajttortánknak, és tegyük újra a fagyasztóba legalább 1 órára.
  • Amennyiben nem azonnal akarjuk fogyasztani, nyugodtan a fagyasztóban hagyhatjuk a süteményt, egyéb esetben 1 óra után tegyük át a normál hűtőszekrénybe.

Egészségesen is finomat!