Norbi kedvence
Ez a mentes torta nagyon kedves emlékeket ébreszt bennünk. Nem véletlenül kapta a “Norbi kedvence” nevet. Nálunk, a randizás időszakát eleveníti fel, és immár mentesen is elkészítettük, hogy újra átélhessük a kapcsolat eleji hangulatokat.
Az első alkalommal, amikor párom, Norbi kitalálta, hogy főz nekem, úgy döntöttem én sem mehetek üres kézzel: sütöttem neki egy barackos túrótortát. Akkor is, és azóta minden elkészítés alkalmával szempillantás alatt elfogy, nem csoda hát, hogy a képkészítésre, már csak egyetlen kicsi szelet maradt belőle.
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 90 gramm gluténmentes zabpehely leőrölve
- 50 gramm eritrit
- 600 gramm barack (nálam nektarin)
- 500 gramm laktózmentes túró
- 250 gramm kókuszjoghurt
- 1 teáskanál fahéj
- 50 gramm eritrit
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A tojásokat szétválasztjuk, és külön-külön 25 gramm eritrittel (mindkettőbe 25 gramm) felverjük.
- A két tojásrészt óvatosan összeforgatjuk.
- Hozzáadjuk a lisztté őrölt zabpelyhet és a tojásokat legkevésbé összetörve ezt is beleforgatjuk.
- Egy közepes méretű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beletöltjük a tésztánkat.
- 10 percig sütjük 180°C-on, majd a stő kinyitása nélkül lejjebb vesszük a hőmérsékletet 160°C-ra. Újabb 10 percig sütjük. Tűpróba után kivesszük, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
- Miközben sül a tésztánk a túrót egy villával összetörjük és belekeverjük a kókuszjoghurtot, eritritet és fahéjat.
- A barackokat meghámozzuk, és vékonyka szeletekre felvágjuk.
- A kihűlt tésztán elkenjük a túrós krémet, majd koncentrikus körökben elhelyezzük rajta a vékonyka barackszeleteket, hogy azok éppcsak fedjék egymást.
- Hűtőben 1-2 órát pihenetetjük, és csak ez után vesszük ki a tortaformából.
Egészségesen is finomat!