Receptek,  Édes receptek

Norbi kedvence

Ez a mentes torta nagyon kedves emlékeket ébreszt bennünk. Nem véletlenül kapta a “Norbi kedvence” nevet. Nálunk, a randizás időszakát eleveníti fel, és immár mentesen is elkészítettük, hogy újra átélhessük a kapcsolat eleji hangulatokat.

Az első alkalommal, amikor párom, Norbi kitalálta, hogy főz nekem, úgy döntöttem én sem mehetek üres kézzel: sütöttem neki egy barackos túrótortát. Akkor is, és azóta minden elkészítés alkalmával szempillantás alatt elfogy, nem csoda hát, hogy a képkészítésre, már csak egyetlen kicsi szelet maradt belőle.


Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 90 gramm gluténmentes zabpehely leőrölve
  • 50 gramm eritrit
  • 600 gramm barack (nálam nektarin)
  • 500 gramm laktózmentes túró
  • 250 gramm kókuszjoghurt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 50 gramm eritrit


Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  • A tojásokat szétválasztjuk, és külön-külön 25 gramm eritrittel (mindkettőbe 25 gramm) felverjük.
  • A két tojásrészt óvatosan összeforgatjuk.
  • Hozzáadjuk a lisztté őrölt zabpelyhet és a tojásokat legkevésbé összetörve ezt is beleforgatjuk.
  • Egy közepes méretű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beletöltjük a tésztánkat.
  • 10 percig sütjük 180°C-on, majd a stő kinyitása nélkül lejjebb vesszük a hőmérsékletet 160°C-ra. Újabb 10 percig sütjük. Tűpróba után kivesszük, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  • Miközben sül a tésztánk a túrót egy villával összetörjük és belekeverjük a kókuszjoghurtot, eritritet és fahéjat.
  • A barackokat meghámozzuk, és vékonyka szeletekre felvágjuk.
  • A kihűlt tésztán elkenjük a túrós krémet, majd koncentrikus körökben elhelyezzük rajta a vékonyka barackszeleteket, hogy azok éppcsak fedjék egymást.
  • Hűtőben 1-2 órát pihenetetjük, és csak ez után vesszük ki a tortaformából.

Egészségesen is finomat!