Barackmag
Elérkeztünk mi is ahhoz a ponthoz az életünkben, amikor a családba kisgyerek érkezik. Tudatos életmódot élő családunk a gyereket sem tömi cukorral ha nem muszáj, ezért az otthoni süteményekhez alternatív megoldásokat használunk. Ez ugyanakkor nem egyszerű feladat abban az esetben, amikor a csökkeng glükóztoleranciás étrendemre is figyelni kell. Szerencsére a dolog nem lehetetlen, sőt igen egyszerű. Cukor vagy mű édesítőszerek használata helyett, ilyenkor finom, érett gyümölcsökkel édesítjük a kekszeket és süteményeket. Ez a recept a 10 hónapos unokahúgomnál annyira favorit lett, hogy akármikor meglátta valaki kezében, végül az ő gyomrában kötött ki, de összetörve, joghurtban elkeverve is igazi ízélménynek számít. (Természetesen nem csak babáknak ajánljuk)
Hozzávalók:
- 250 gramm gluténmentes zabpehelyliszt
- 125 gramm barack (1 közepes darab)
- 76 gramm kókuszzsír
- 1 kk szódabikarbóna
Elkészítés:
- Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával.
- A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
- A barackot meghámozzuk, és vagy nagyon apróra aprítjuk, vagy akár teljesen le is pürésítjük.
- A kókuszzsírt megolvasztjuk.
- Az összes hozzávalót egybegyúrjuk, majd kis golyókat formálunk és süőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. (Akár használhatunk barackmag formákat is, ha igazán beleéljük magunkat).
- 20 perc alatt készre sütjük, és teljes kihűlés után fogyaszthatjuk is.
Egészségesen is finomat!