Karácsonyi körtés-csokis muffin
A mai nap egy szuper finom muffin recepttel érkeztünk Nektek! Adott egy tökéletesen puha és omlós alap muffin tészta, amihez most karácsonyi fűszereket és körtét használtunk ízesítésnek. Azt hiszem a muffin az a sütemény, ami bármilyen alkalomra tökéletes lehet, és szinte elronthatatlan.
Ezen kívül, kedvetek szerint elkészíthetitek bármilyen ízesítéssel, de ha velünk maradtok, érkezünk még mi is ötletekkel! 🙂
Hozzávalók: (20 db muffin)
- 150 gramm zabpehelylisz
- 90 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
- 90 gramm búza finomliszt
- 180 gramm eritrit
- 1 csomag sütőpor
- 3 dl víz/ növényi tej
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 tk. fajéj
- 1 csapott tk. szerecsendió
- 2 db közepes körte
- 60-70 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra.
- A liszteket, az édesítőt, a sütőport és a fűszeretek összekeverjük, majd hozzá adjuk a folyékony hozzávalókat is. Egynemű masszává dolgozzuk.
- Ezután a körtét és a csokoládét apró kockákra vágjuk.
- A körtét hozzá keverjük a tésztához és szilikonos formába, vagy papírral bélelt muffin tepsibe adagoljuk.
- Fontos, hogy a forma 3/4-ig legyen töltve tésztával.
- Ezután a csokoládé darabokat a muffinok tetejére szórjuk, és mehetnek is az előmelegített sütőbe, ahol 22-25 perc alatt készre is sülnek.
- Mielőtt kivennénk a formákból a kész sütiket, várjuk meg, hogy kihűljenek!