Natúr “Sajttorta”
Amikor felköltöztem a nagy fővárosba hirtelen kinyíltak előttem a lehetőségek. Rengeteg kis cukrászdát, kávézót fedeztem fel barátokkal, családdal.És ekkor ismerkedtem meg a New York Sajtortával is. Imádtam, ebben az időszakban rendszeresen fogyasztottam.
Évekkel később, mikor már a diétámnak megfelelő étrendet tartottam, egyik nap rendkívül megkívántam ezt a fantasztikus édességet. Így kísérleteztem ki, ezt a MINDENTŐL MENTES verziót. Bízzatok bennem, megéri kipróbálni a receptet.
A recept egy natúr sajttortát ír le, ami így önmagában is fogyasztható, de feldobhatjuk kedvenc gyümölcsünkkel, fahájas eritrittel, kakaóporral, vagy olvasztott csokival. Kinek mi a kedvence!
Hozzávalók:
- 50 gramm kókuszreszelék
- 115 gramm dióbél
- 20 gramm kókuszzsír
- 1 evőkanál vanília
- 150 gramm kesudió
- 30 gramm dióolaj (helyettesíthető bármilyen más növényi olajjal)
- 60 milliliter zabtej
- 43 gramm kókuszzsír
- 1 evőkanál vanília
- ízlés szerint eritrit
Elkészítés:
- A kesudiót áztassuk be nagyjából 1 órára annyi vízben, amennyi épp ellepi.
- A sajttorta alaphoz tegyük késes aprítóba a diót, a kókuszreszeléket, majd adjuk hozzá az olvasztott kókuszzsírt és a vaníliát is.
- Keverjük el, majd kézzel óvatosan nyomkodjuk egy tapadásmentes edénybe, tortaformába.
- Az alapot tegyük fagyasztóba, amíg elkészítjük a krémet.
- Az 1 óra áztatás után öntsük le a kesudiókról a vizet.
- A krém elkészítéséhez hasonlóan az előbb leírtakhoz, adjunk minden hozzávalót egy késes aprítóba és hagyjuk, hogy néhány perc alatt krémes állagúra dolgozza azokat.
- Vegyük ki a fagyasztóból az alapot, simítsuk rá a “sajt” részét a sajttortánknak, és tegyük újra a fagyasztóba legalább 1 órára.
- Amennyiben nem azonnal akarjuk fogyasztani, nyugodtan a fagyasztóban hagyhatjuk a süteményt, egyéb esetben 1 óra után tegyük át a normál hűtőszekrénybe.
Egészségesen is finomat!