Mogyorós kis puffancsok
Egy kis égetett tésztás finomság. Elkészítése hosszabb idő, de mindenképpen megéri! Nálam a 1-1 puffancs mindössze 5 gramm szénhidrátot tartalmaz!
Hozzávalók:
- 1 dl víz
- 2 evőkanál kókuszzír
- 1 kávéskanál eritrit
- 1 csipet só
- 95 g teljeskiőrlésű alakor búzaliszt
- 4 tojás
- 50 g cukormentes étcsokoládé
- 165 ml konzerv kókusztej
- 20 g eritrit vagy más édesítő
- pirított törökmogyoró
Elkészítés:
- A krémhez előző nap, de legalább 6-8 órával fogyasztás előtt felforraljuk a kókusztejet a 20 g eritrittel és az étcsokoládéval.
- Teljesen hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe téve tovább pihentetjük.
- A tésztánkat égetett tésztaként készítjük: a vizet felforraljuk a sóval, cukorral és kókuszzsírral.
- Egyszerre hozzáadjuk a lisztet, és erőteljes mozdulatokkal addig keverjük, míg szépen el nem válik az edény falától.
- Ekkor lehúzzuk a tűzről és gyorsan belekeverünk 1 tojást.
- Megvárjuk míg a tészta majdnem teljesen kihűl, ekkor keverőtálba tesszük, és robotgép segítségével egyessével elkeverjük benne a maradék 3 tojást is.
- 200 C°-ra melegítjük elő a sütőt, amelynek aljába egy 1-2 centi vízzel megtöltött tepsit helyezünk. (A tésztánk gőzben sülve éri el a tökéletes állagot)
- A folyékonyabb állagú tésztából egy kanállal 20 db halmocskát csinálunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Fontos, hogy elférjenek bőven egymás mellett, mert sülés közben jócskán megdagadnak majd.
- 25-30 percig sütjük őket. Sütés közben figyeljünk, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert könnyen összeeshetnek. (Amikor készek, szép tálkácska alakjuk lesz)
- Közben kivesszük a hűtőből a krémünket, és elektromos habverővel szép minél keményebb habbá verjük. A habot ráhalmozzuk a kisült puffancsokra, és összetört törökmogyoróval szórjuk meg a tetejüket.
Egészségesen is finomat! 🙂