Recipes,  Sweets

Babos muffin – buffin

Nagyon szeretek babot és más hüvelyeseket használni egyes salátáimba, de bevallom őszintén nem szeretem a legkisebb konzerveket megvásárolni, egyszerűen nekem nem éri meg. Ilyenkor előfordul, hogy 1-1 kis adag bab, csicseriborsó megmarad pár nap után a hűtőben, amit 1-2 nap alatt el kellene fogyasztani. Tekintve, hogy az utóbbi időben próbálok leállni a búza-félék használatáról, a reggeli igazi kihívás minden alkalommal. Tulajdonképpen, egy ilyen reggelen született meg a babból és csicseriborsóból készült finomság, mely bevallom még az én várakozásaimat is felülmúlta. Ráadásul pár perc alatt összerakható és a reggeli készülődés alatt meg is sül.


Hozzávalók: (kb. 12 darabhoz)

  • 165 gramm vörösbab konzerv
  • 75 gramm csicseriborsó konzerv
  • 100 gramm zabpehelyliszt
  • 3 tojás
  • 30 gramm eritrit
  • 15 gramm kakaópor
  • 3 gramm valamilyen térfogatnövelő (én kivételesen sütőport használtam)


Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  • A babot és a csicseriborsót a 3 tojással együtt egy késes darálóba tesszük, és homogén állagúra keverjük benne.
  • A masszánkat átöntjük egy keverőtálba és egy villa vagy kézi habverő segítségével beledolgozzuk a száraz hozzávalókat.
  • Muffinpapírral töltött fém formába, vagy simán szilikon formába töltjük a masszát.
  • Az előmelegített sütőbe tesszük és légkeveréses üzemmódban kb 20-30 percig (tűpróbáig) sütjük.

Egészségesen is finomat! 🙂