Recipes,  Sweets

Karácsonyi körtés-csokis muffin

A mai nap egy szuper finom muffin recepttel érkeztünk Nektek! Adott egy tökéletesen puha és omlós alap muffin tészta, amihez most karácsonyi fűszereket és körtét használtunk ízesítésnek. Azt hiszem a muffin az a sütemény, ami bármilyen alkalomra tökéletes lehet, és szinte elronthatatlan.

Ezen kívül, kedvetek szerint elkészíthetitek bármilyen ízesítéssel, de ha velünk maradtok, érkezünk még mi is ötletekkel! 🙂

Hozzávalók: (20 db muffin)

  • 150 gramm zabpehelylisz
  • 90 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 90 gramm búza finomliszt
  • 180 gramm eritrit
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dl víz/ növényi tej
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 tk. fajéj
  • 1 csapott tk. szerecsendió
  • 2 db közepes körte
  • 60-70 gramm étcsokoládé

Elkészítés:

  • Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra.
  • A liszteket, az édesítőt, a sütőport és a fűszeretek összekeverjük, majd hozzá adjuk a folyékony hozzávalókat is. Egynemű masszává dolgozzuk.
  • Ezután a körtét és a csokoládét apró kockákra vágjuk.
  • A körtét hozzá keverjük a tésztához és szilikonos formába, vagy papírral bélelt muffin tepsibe adagoljuk.
  • Fontos, hogy a forma 3/4-ig legyen töltve tésztával.
  • Ezután a csokoládé darabokat a muffinok tetejére szórjuk, és mehetnek is az előmelegített sütőbe, ahol 22-25 perc alatt készre is sülnek.
  • Mielőtt kivennénk a formákból a kész sütiket, várjuk meg, hogy kihűljenek!