Édes receptek

Meggyes-mákos muffin

A karácsonyi nagy sürgésben szuperül jöhet egy olyan recept, ami rendkívül gyorsan elkészíthető és még sok mosatlant sem hagy maga után. Erre tökéletes alternatíva a muffin, ami a mi konyhánkban igen gyakori vendég.

Ahogy ígértük korábbi bejegyzésünkben, elhoztunk Nektek egy újabb muffin variációt! Ezúttal meggyel és hozzá tökéletesen passzoló mákkal ízesítettük a tésztánkat.

Hozzávalók: (20 db muffin)

  • 150 gramm zabpehelyliszt
  • 90 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 90 gramm búza finomliszt
  • 180 gramm eritrit
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dl víz/ növényi tej
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 bögre fagyasztott meggy
  • fél bögre darált mák

Elkészítés:

  • Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra.
  • A liszteket, az édesítőt, a sütőport összekeverjük, majd hozzá adjuk a folyékony hozzávalókat is. Egynemű masszává dolgozzuk.
  • A mákot és a meggyet hozzá keverjük a tésztához és szilikonos formába, vagy papírral bélelt muffin tepsibe adagoljuk.
  • Fontos, hogy a forma 3/4-ig legyen töltve tésztával.
  • Ezután mehetnek is az előmelegített sütőbe, ahol 22-25 perc alatt készre is sülnek.
  • Mielőtt kivennénk a formákból a kész sütiket, várjuk meg, hogy kihűljenek!

Egészségesen is finomat!