Receptek,  Édes receptek

Rostban gazdag gofri

Egy ráérős reggelen nincs is jobb, mint egy finom és egészséges reggelivel meglepni magunkat vagy szeretteinket. 🙂

Egy ilyen napon született meg ez a vegán gofri recept, amihez egy számunkra új hozzávalót használtunk. Ez pedig nem más, mint a FiberFin rost. Ezzel az alapanyaggal helyettesítettük a liszt 15%-át a receptben és ezáltal jelentősen megemeltük az étel rost tartalmát, anélkül, hogy a textúrája megváltozott volna. Igazi win-win helyzet.😋

Hozzávalók:

  • 213 gramm fehér liszt
  • 37 gramm FiberFin
  • fél csomag sütőpor
  • 20 gramm SukrinGold (eritrittel helyettesíthető)
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl víz/növényi tej
  • 2 ek (20gramm) növényi olaj
  • 1 kk vaníliaaroma

Elkészítés:

  • A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük egymással.
  • Majd a vízzel, az olajjal és a vaníliaaromával csomómentesre keverjük a tésztánkat.
  • Felmelegítjük a gofri sütőnket és oldalankét két-két evőkanál masszát kanalazunk bele.
  • Sütőtől függően, kb 5-8 perc alatt hagyjuk megsülni a gofrikat.
  • Ha biztosra szeretnénk menni, hogy ne ragadjon le a tésztánk, akkor sütés előtt egy ecset segítségével kenjük ki egy kis olajjal a gofri sütőt.
  • Ha kisültek a gofrik tálaljuk olvasztott csokoládéval, pudinggal, gyümölccsel, cukormentes mogyorókrémmel vagy kedvünk szerint bármi hozzá illő dologgal! 🙂