Focaccia – az olasz kenyér
Nagyon ritkán használom a szénhidrátcsökkentett lisztkeveréket. Nem sok receptemben fogtok vele találkozni. Ugyanez elmondható az olívaolajról is. De egy igazán jó olasz ételből bűn lenne kihagyni az olíva átható ízét. A lisztkeverék pedig kicsit csökkenti az étel szénhidráttartalmát.
Egy igazán finom, és elég telítő étel a focaccia. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az olasz konyhát és ízeket.
Hozzávalók:
- 350 gramm teljeskiőrlésű liszt
- 50 gramm DIA-WELLNESS LISZTKEVERÉK -50% CH
- 1 zacskó porélesztő (7 gramm)
- 225 ml víz
- 70 ml olívaolaj + a sütéshez
- só
- ízlés szerint olívabogyó
- kakukkfű
- bors
Elkészítés:
- A két féle lisztkeveréket elvegyítjük.
- A vízzel elkeverjük az élesztőt és az olívaolajat.
- A folyékony és száraz hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük, és kidagasztjuk közben ízlés szerint sót adunk hozzá, majd kelesztjük. Ha nincs kenyérsütőnk, kézzel összegyúrjuk a tésztát, majd 1 , másfél órán át meleg helyen letakarva duplájára hagyjuk nőni.
- A sütőt a leető legmagasabb hőfokra előmelegítjük
- Egy sütőbe rakható tálat (például jénait) kikenünk olívaolajjal, majd a megkelt tésztát belesimítjuk.
- A tésztába belenyomkodjuk az olívabogyókat, majd megkenjük a tetejét egy kevés olívaolajjal. Fűszerekkel megszórjuk a tetejét, és kézzel kicsit átnyomkodjuk a tészta tetejét.
- Sütőbe rakva kb 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük olasz kenyerünket.
Egészségesen is finomat!