Recipes,  Salty snacks

Focaccia – az olasz kenyér

Nagyon ritkán használom a szénhidrátcsökkentett lisztkeveréket. Nem sok receptemben fogtok vele találkozni. Ugyanez elmondható az olívaolajról is. De egy igazán jó olasz ételből bűn lenne kihagyni az olíva átható ízét. A lisztkeverék pedig kicsit csökkenti az étel szénhidráttartalmát.

Egy igazán finom, és elég telítő étel a focaccia. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az olasz konyhát és ízeket.



Hozzávalók:

  • 350 gramm teljeskiőrlésű liszt
  • 50 gramm DIA-WELLNESS LISZTKEVERÉK -50% CH
  • 1 zacskó porélesztő (7 gramm)
  • 225 ml víz
  • 70 ml olívaolaj + a sütéshez
  • ízlés szerint olívabogyó
  • kakukkfű
  • bors


Elkészítés:

  • A két féle lisztkeveréket elvegyítjük.
  • A vízzel elkeverjük az élesztőt és az olívaolajat.
  • A folyékony és száraz hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük, és kidagasztjuk közben ízlés szerint sót adunk hozzá, majd kelesztjük. Ha nincs kenyérsütőnk, kézzel összegyúrjuk a tésztát, majd 1 , másfél órán át meleg helyen letakarva duplájára hagyjuk nőni.
  • A sütőt a leető legmagasabb hőfokra előmelegítjük
  • Egy sütőbe rakható tálat (például jénait) kikenünk olívaolajjal, majd a megkelt tésztát belesimítjuk.
  • A tésztába belenyomkodjuk az olívabogyókat, majd megkenjük a tetejét egy kevés olívaolajjal. Fűszerekkel megszórjuk a tetejét, és kézzel kicsit átnyomkodjuk a tészta tetejét.
  • Sütőbe rakva kb 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük olasz kenyerünket.

Egészségesen is finomat!