Recipes

Kinder Bueno szelet

Ha egy igazán édes, és krémes süteményre éhezünk tökéletes választás a kinder bueno. Annak ellenére, hogy cukormentes viszaidézi gyermekkorunk kedvenc süteményét. Mi nagyon szeretjük, és a gyerekek is gyorsan elpusztítják.



Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 80 gramm zabpehelyliszt
  • 25 gramm eritrit
  • 100 gramm cukormentes nutella
  • 500 milliliter cukormentes zabtej (más növényitejjel is készíthető)
  • 5 tojássárgája
  • 1 adag vaníliás zabpudingpor (cukormentes)
  • 1 tábla étcsokoládé
  • ízlés szerint eritrit
  • 20 gramm zabpehelyliszt
  • 250 gramm laktózmentes növényi margarin
  • 35 darab STOP cukor, teljeskiőrlésűháztartási keksz



Elkészítés:

  • A tojásokat elektromos habverő legmagasabb fokozatával szétválasztás nélkül habossá verjük az eritrittel együtt. Fontos, hogy ezt csak elektromos habverővel lehet kivitelezni, ennek hiányában készítsük megszokott módon a piskótát.
  • Óvatosan a leggyengébb fokozattal belekeverjük a lisztet, épp csak addig, míg megfelelően el nem vegyül a száraz és nedves hozzávaló.
  • 180°C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, amin 20-25 perc után 160°C-ra levesszük a hőmérsékletet. További 10-20 percig sütjük. (Ez a tepsink méretétől függ)
  • Ha kihűlt a piskótánk, megkenjük a cukormentes mogyórókrémmel.
  • Ezután neki látunk a krém elkészítésének is: a tojássárgákat, a pudingport és a lisztet simára keverjük egy kevés tejjel (a fél literből).
  • A maradék tejet felforraljuk az eritrittel elkezdjük forralni, de még forrás előtt hozzáöntjük a pudingos keverékünket. Kevergetés mellett sűrű pudingot főzünk belőle.
  • A krémet elfelezzük, az egyik feléhez hozzáadjuk a feldarabolt csokit. Megvárjuk míg felolvad.
  • A margarint elfelezzük, és mindkettőt picit mikróban megolvasztjuk.
  • Hozzákeverjük mindkét krémünkhöz a margarint.
  • Megvárjuk, hogy a krémeink langyosra hűljenek. Ekkor a nutellás rétegre kenjük a világos krémünket.
  • 25 darab háztartási kekszeket tejbe áztatjuk, majd beborítjuk vele a süteményt.
  • Erre a rétegre jöhet a csokis krémünk.
  • A maradék 10 darab háztartási kekszet ledaráljuk és ezzel megszórjuk a sütemény tetejét.
  • Hűtőben pihentetjük néhány órát tálalás előtt.

Egészségesen is finomat!