Recipes,  Sweets

Kókuszkuglóf

És már itt is a második nap, és ezzel a második recept. Ha tegnap ehy sós finomsággal kezdtünk, ma jöjjön a fantasztikus KÓKUSZKUGLÓF receptünk. Nem csakhogy cukor- és tejmentes, de ez az édesség bizony gluténérzékenyek számára is megfelelő választás lehet.



Hozzávalók:

  • 110 gramm kókuszreszelék
  • 280 gramm kókuszjoghurt
  • 2 tojás
  • 60 gramm eritrit
  • 100 gramm gluténmentes zabpehelyliszt
  • szódabikarbóna
  • 60 gramm étcsokoládé
  • 1 evőkanál kókuszzsír



Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítjük 175°C-ra.
  • A kókuszjoghurtot a tojással és a 60 gramm eritrittel jól elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
  • A kókuszos masszához öntjük a szódabikarbónával elkevert zabpehelylisztet.
  • A kuglóf formánkat – vagy ennek hiányában bármilyen tepsit – kókuszzsírral átkenünk, és egy kevés zablisztet szétszitálunk benne.
  • A tésztánkat a kuglóf formába töltjük, és szépen elegyengetjük.
  • Az előmelegített sütőben légkeveréses funkción 45 percig sütjük. A teteje szép színt fog kapni sülés közben.
  • Ha süteményünk teljesen kihűlt, fejre fordítva kivesszük a formából, és a kókuszzsírral együtt felolvasztott étcsokival leöntjük.

Egészségesen is finomat!