Diós keksz
Elérkezett december 3. napja és ezzel együtt elhoztuk nektek az adventi süti kalendáriumunk harmadik receptjét! Egy szuper gyorsan elkészíthető, csokis-diós keksz a mai édesség. Tökéletes lehet a reggeli kávé mellé fogyasztva, vagy akár vendégváró falatnak is.
Hozzávalók: (24 db kekszhez)
- 150 gramm zabpehelyliszt
- 50 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
- 80 gramm eritrit
- 1 tk. sütőpor
- 100 gramm darált dió
- 90 gramm növényi zsiradék (én kókuszolajat használtam)
- 0,5 dl folyadék (növényi tej/ víz)
- fél tábla étcsokoládé
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 175C°-ra.
- A száraz hozzávalókat – a csokoládé kivételével – egy tálba tesszük és elkeverjük.
- A kókuszolajat felolvasztjuk, és a növényi tejjel együtt a száraz keverékhez öntjük. Alaposan elkeverjük, ameddig teljesen össze nem áll a tészta.
- Ezután dió nagyságú golyókat formálunk a masszából, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és kézzel kissé lelapítjuk.
- 175 C°-on légkeveréses sütőben 12 perc alatt megütjük őket. Ha letelt az idő, hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket. Melegen még puhák és törékenyek lehetnek.
- Ezután felolvasztjuk az étcsokoládét, és a kekszeket ezzel díszítjük!
Egészségesen is finomat!