Túrórudi torta
A magyar gyerekeknek (és talán sok felnőttnek is) kedvence a túró rudi. Mivel mással lehetne kedveskedni családunknak, vagy akár saát magunknak, mint egy egyészséges hozáadott cukortól mentes, csokoládés túrótortával! Természetesen laktózmentes alapanyagokat használtunk, így a tejcukorérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 10 gramm kakaópor
- 80 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
- 60 gramm eritrit
- 250 gramm laktózmentes túró
- 250 gramm laktózmentes mascarpone
- 90 gramm cukormentes étcsokoládé
Elkészítés:
- A tojásokt elektromos habverő legmagasabb fokozatával szétválasztás nélkül habossá verjük az eritrittel együtt. Fontos, hogy ezt csak elektromos habverővel lehet kivitelezni, ennek hiányában készítsük megszokott módon a piskótát.
- Óvatosan a leggyengébb fokozattal belekeverjük a lisztet és kakaóport, épp csak addig, míg megfelelően el nem vegyül a száraz és nedves hozzávaló.
- 180°C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, amin 20-25 perc után 160°C-ra levesszük a hőmérsékletet. További 20-25 percig sütjük.
- Ha kész, még melegen tortarácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni, csak utána vágjuk félbe.
- A krémhez, elkeverjük a túrót, a mascarponét, és az olvasztott étcsokoládét. Ízlés szerint eritrittel édesítjük.
- A krémmel megkenjük a teljesn kihűlt piskóta felét, mejg ráhelyezzük másik felét, és kívülről is bevonjuk.
- Alkalomhoz megfelelően díszítjük.
Egészségesen is finomat!