Receptek,  Édes receptek

Citromos keksz

Egy igazán frissítő tavaszi vegán recepttel érkeztünk Nektek!

Mi nagyon szeretjük a különböző kekszeket, könnyen szállíthatóak, változatosan elkészíthetőek és nincs olyan alkalom, ahol ne állnák meg a helyüket! 🙂

Ez a citromos változat újdonság volt nekünk is, de azonnal bele szerettünk az ízvilágba. Csak ajánlani tudjuk!

És akinek ezek a hozzávalók nem férnek bele a diétájukba se aggódjanak, kísérletezés alatt van egy “egészségesebb” változat is. 😀

Hozzávalók:

  • 300 gramm búzaliszt
  • 150 gramm margarin (szobahőmérsékletű!)
  • 100 gramm cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kk sütőpor
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • díszítéshez: étcsokoládé

Elkészítés:

  • Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a puha, szobahőmérsékletű margarinnal elkezdjük morzsolni, összedolgozni a tésztát.
  • Ha már kezd homogénné válni a tészta hozzáadjuk a citrom héját és a citrom levet is.
  • Fontos, hogy a citromlé mennyisége változhat a citrom méretétől függően.
  • Egy jól gyúrható, puha tésztát kell kapnunk.
  • Ha időnk engedi fél órát pihentessük hűtőben a tésztát.
  • Ezután melegítsük elő a sütőt 175 C°-ra.
  • A tésztából apró golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és vagy a kezünk vagy egy pohár segítségével kilapítjuk őket.
  • 15 perc alatt készre sütjük. Langyosan még puhának tűnhet, de ne ijedjünk meg, amint kihűlt tökéletes állagú lesz! 🙂
  • Bónuszként olvasztott étcsokival díszíthetjük.

Egészségesen is finomat!