Receptek,  Édes receptek

Répás-diós muffin

Korábban nagy muffin sütő voltam. Azonban a diétám kezdete után nem sikerült sose összehozni, hogy ne ragadjon bele teljesen a tészta a formájába. Aztán megszületett ez a répás recept, ami garantáltan még a gyerekeknek is a kedvence lesz.



Hozzávalók: (16 db muffinhoz)

  • 3 db tojás
  • 170 ml folyékony kókuszolaj
  • 190 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 40 gramm eritrit
  • 130 gramm darált dió
  • 140 gramm reszelt sárgarépa
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • ízlés szerint fahéj



Elkészítés:

  • Keverjük össze a tojásokat az olajjal. A legjobb ha ehhez kézi mixert használunk, de természetesen e nélkül is megoldható.
  • Beleforgatjuk a reszelt répát és a darált diót a tojásos masszánkba.
  • Külön tálba keverjük össze a többi száraz hozzávalót (liszt, eritrit, szódabikarbóna, fahéj), majd ezt is adjuk a többihez. A csomómentes tészta érdekében 2-3 részletben keverjük bele a lisztes keveréket a folyékony masszánkba.
  • A tészta alapvetően merevebb, “keményebb” lesz, mint az átlagos muffin-é, de ez nem probléma, a végeredményünk tökéletesen omlós, puha sütemények lesznek.
  • Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
  • Míg a sütő melegszik, muffinpapírral kibélelt formába töltjük a tésztát egy kanál segítségével.
  • Végül tűpróbáig sütjük a süteményeket. A tészta akkor jó, ha már egyáltalán nem ragadt a fogpiszkálóra belőle.

Egészségesen is finomat!