Diós muffin
Ha emlékeim nem csalnak, akkor az első sütemény, amit valaha egyedül készítettem, akkor az egy adag csokis-diós muffin volt.
Ma is egy ilyen muffin receptet hoztam Nektek. Emlékszem, ahogy betettem a muffinjaim a sütőbe, végig ott ültem és az ajtón keresztül lestem 20 percen keresztül, ahogy tökéletesre sülnek. És milyen büszke voltam magamra, amikor a család jóízűen elfogyasztotta őket! 😀
Azonban ez már nem az a recept, amit annó, a 12 éves Réka sütött. Azóta sokminden változott, hiszen már nem használok tejet, tojást az általam készített süteményekben. És persze sokkal tapasztaltabban, magabiztosabban mozgok a konyhában. De a sütés iránti szeretetem töretlen! 🙂
Hozzávalók:
- 150 gramm zabpehelyliszt
- 150 gramm búzaliszt
- 90 gramm cukor
- 60 gramm eritrit
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 dl növényi olaj (kókusz, napraforgó, oliva, margarin)
- 3dl folyadék (víz vagy növényi tej)
- 80 gramm garált dió
- 100 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra.
- A száraz hozzávalókat a csoki kivételével egy tálban össze keverjük.
- Hozzá adjuk a folyékony hozzávalókat, és jól elkeverjük.
- Ha margarint vagy kókuszolajat használunk, fontos, hogy folyékony állapotban keverjük a tésztába azokat.
- Ha homogén masszát kaptunk, belekeverjük a felaprított csokit is és mégegyszer megkeverjük a tésztát.
- Szilikon, vagy papírral bélelt muffin formába kanalazzuk a tésztát, úgy, hogy kb 3/4-ig legyenek.
- Nálunk 16 db muffin jött ki ebből az adagból.
- Előmelegített sütőben 22 perc alatt készre sütjük őket! 🙂
Egészségesen is finomat! 🙂