Blondies
Blondies avagy szőke brownie. Nagy népszerűségnek örvend külföldön ez a sütemény. A különböző közösségi oldalakat ellepte ez a sütemény. Összetételében kakaó nélküli brownie, de ízében ez teljesen kiütközik. A két sütemény fantasztikusan mutat egymás mellett is, így ha egy hétvégi összejövetelre készítenétek, javaslom mindkettő receptünket.
Hozzávalók:
- 70 gramm eritrit
- 100 gramm teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 50 gramm zabpehelyliszt
- 1 tojás
- szódabikarbóna
- 70 gramm olvasztott kókuszzsír
- 50 milliliter kókuszjoghurt
- 1 deciliter forró víz
- vaníliaaroma
- 1 tábla cukormentes étcsoki
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
- A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük.
- Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és homogén masszává keverjük.
- Végül belekeverjük a felaprított étcsokoládé felét.
- Enyhén kiolajozott tepsibe öntjük, és egyenletessé simítjuk.
- Az étcsokoládé másik felével pedig egyenletesen megszórjuk a tetejét.
- Nagyjából 15-20 percig sütjük.
Egészségesen is finomat!
A mi brownie receptünket pedig “Csokikenyér” néven megtaláljátok ezen a linken: