Vegán cookies
Biztosan észre vettétek már, hogy oda vagyunk a különböző kekszekért. 🙂
Ez nem véletlen, hiszen rengeteg módon variálhatóak és gyorsan elkészíthetőek. Ha rövid idő alatt kell valamit készíteni akkor remek választás bármelyik keksz receptünk.
Most egy klasszikus csokis változatot hoztunk Nektek, ami a reggeli kávé mellett, vagy tízóraiként is megállja a helyét! 😛 Nyugodtan készítsétek el vasárnap, és dobozban tárolva a munkanapokra biztosítva van a nassolnivalótok. Ha van mihez nyúlni, akkor kisebb az esély, hogy egészségtelen nasit választotok. Nekünk bevált ez a taktika, próbáljátok ki ti is! 🙂
Hozzávalók: (25db kekszhez)
- 150 gramm teljes kiőrlésű liszt
- 25 gramm finom liszt
- 150 gramm apró szemű zabpehely
- 60 gramm eritrit
- 80 gramm cukor
- 10 gramm lenmagpehely
- 0,5 csomag sütőpor (7 gramm)
- 1 kk fahéj
- 1,5 dl olaj
- 0,5 dl víz
- 100 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat a csoki kivételével egy tálban össze forgatjuk.
- Majd hozzá keverjük a vizet és az olajat is.
- Alaposan eldolgozzuk és 5-10 percet pihentetjük a masszát.
- Ezalatt előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra.
- Nagyobb diónyi golyókat formálunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsibe ellapítjuk őket kekszeket formálva.
- Majd egy egy kocka (vagy fél kocka) étcsokit teszünk mindegyik tetejére és kissé bele nyomjuk a tésztába.
- 13 perc alatt készre sütjük őket.
Egészségesen is finomat!