Banánkenyér
Ha van pár érett banán a konyha pulton, akkor a legjobb dolog ami történhet vele, hogy banánkenyeret készítünk! 🙂
Nagyon sokféle receptet lehet hozzá találni, most elhoztuk Nektek a mi kedvencünket.
Vegán recept, csokival, dióval és egy kis fahéjjal ízesítve. Higgyétek el, megéri kipróbálni! 😉
Hozzávalók:
- 3 db érett banán +1 a tetejére
- 2 db lenmag tojás (2ek őrölt lenmag+ 6ek víz)
- 110 gramm zabliszt
- 80 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
- 80 gramm eritrit
- 50 gramm darált dió
- 1,2 dl víz/ növényi ital
- 0,8 dl növényi zsiradék (olaj/margarin)
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 tk fahéj
- fél tk sütőpor
- fél tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 100 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
- Elkészítjük a lenmag tojást, összekeverünk két evőkanál őrölt lenmagot 6 evőkanál meleg vízzel és 5 percig pihentetjük.
- Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra.
- Egy mély tálba tesszük a 3 érett banánt, és egy villával pépesítjük őket.
- A banánhoz keverjük a lenmag tojást, a vizet, az olajat, a vaníliaaromát, a fahéjat,a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.
- Majd hozzá adjuk a darált diót, az eritritet és a liszteket és jól elkeverjük.
- Miután homogén tésztát kaptunk, apróra vágjuk a csokoládét és bele forgatjuk a masszánkba.
- Sütőpapírral bélelt kenyér formába kanalazzuk a tésztát, a 4. banánt hosszában félbe vágjuk és ráhelyezzük a tetejére.
- Ezután 55-60 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
2 hozzászólás
Visszajelzés:
Visszajelzés: