Receptek,  Édes receptek

Pisztácia-krémes Gofri

Igen, jól olvastátok! Ez a gofri nem csak kókuszliszttel készült (ettől pedig gluténmentes és rendkívül alacsony a szénidráttartalma, de feldobtuk a receptet egy kis házi pisztáciakrémmel is. Szabaduljon el a fantáziátok és használjatok nyugodtan bármilyen hasonló olajos magvat. A legjobb ha magatoknak készítitek otthon a krémet, de természetesen használhattok boltban vásárolt alapanyagot is. Rendkívül jól feldobhatja a napotokat egy ilyen finomság.



Hozzávalók:

  • 5 darab tojás
  • 40 gramm kókuszliszt
  • 30 gramm eritrit
  • szódabikarbóna
  • vanília aroma
  • 60 gramm kókuszzsír
  • 60 gramm cukormentes növényitej
  • 60 gramm pisztáciakrém



Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük.
  • Egy másik tálban minden más hozzávalót simára keverjük.
  • Óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjéket is a tésztánkba.
  • A tésztát állni hagyjuk 15-20 percig, hogy a kókuszliszt kicsit magába szívja a nedvességet.
  • Sütés előtt (minden darabnál) kenjük ki a gofrisütőnket vékonyan kókuszzsírral, hogy a tészta ne ragadjon bele.
  • Sütésnél legyünk óvatosak, mert a gluténmentes lisztek könnyedebb tésztát eredményeznek, így sokkal puhábbak, és omlósabbak a kész gofrik is.

Egészségesen is finomat!