Receptek,  Édes receptek

Vegán túrós palacsinta

Mindig is nagy palacsintás voltam, és az abszolút kedvencem a túró töltelékes volt.

Amikor vegán lettem nagyon sajnáltam, hogy erről le kellett mondanom. Azonban hamar rájöttem, hogy mint szinte mindent, ezt is tökéletesen lehet helyettesíteni. Nem mondom, hogy elsőre sikerült a legjobb receptet megtalálnom, kellett egy kis tapasztalat és próbálkozás..

De tökéletesítettem a receptet és elhoztam nektek azt, ami nekem a legjobban bevált!

Remélem nektek is ízleni fog a végeredmény! 🙂

Hozzávalók:

Palacsinta:

  • 200 gramm búza finomliszt
  • 70 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 30 gramm FiberFin rost (liszttel helyettesíthető)
  • fél tk só
  • 200 gramm mandulatej
  • 600 gramm buborékos/sima víz
  • 1 ek olaj

Vegán túrókrém:

  • 200 gramm köles
  • 2 ek – kb 30 gramm eritrit
  • 200 gramm növényi tej + kb 1 dl
  • 400 gramm víz
  • 1 bio citrom reszelt héja és leve
  • 50 gramm mazsola (opcionális)

Elkészítés:

  • A palacsintához össze keverjük a száraz hozzávalókat, majd apránként, egy habverő segítségével csomómentesre keverjük a folyadékokkal.
  • Tapadásmentes serpenyőben olaj nélkül sütjük ki őket, egy palacsinta kb. 3/4 merőkanál tészta.
  • A krémhez a kölest ha időnk engedi, 1-2 órával felhasználás előtt beáztatjuk vízbe.
  • Majd az idő letelte után alaposan átmossuk és a vízben feltesszük alacsony lángon főni.
  • Ha elfőtte a vizet, felöntjük a növényi tejjel és a citromlével, hozzáadjuk az édesítőszert, majd puhára főzzük.
  • Végül bele keverjük a citrom héját és a mazsolát.
  • Ha kihűlt bele töltjük a palacsintákba a vegán túrókrémet.