Fordított almatorta
Ha a nyári melegben nincs kedvünk sok időt tölteni a konyhában, de mégis szeretnénk desszertet varázsolni a családunknak, barátainknak vagy magunknak akkor ez az almatorta szuper választás lehet.
Cukormentes, vegán édesség amit ha kedvünk tartja tálalhatunk vanília fagylalttal is. 🙂
Hozzávalók:
- 270 gramm búza finomliszt
- 30 gramm FiberFin rostpótló (helyette tk. liszt is használható)
- 1 csomag sütőpor
- 130 gramm eritrit
- 1 lenmagtojás (elhagyható)
- 2,5 dl víz/ növémyi tej
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1 csipet só
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 bio citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 1 nagyobb alma cikkekre vágva
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 175°C -ra.
- Egy nagy tálban összekeverjük az összes száraz hozzávalót.
- Ha használunk lenmagtojást, akkor azt elkészítjük és nedves hozzávalóként kezeljük. (1 ek őrölt lenmag+ 3ek víz 5 percre pihentetve)
- Majd külön össze öntjük a nedveseket és végül csomómentesre keverjük a két részt.
- Egy pite formát kikenünk margarinnal.
- Az almát vékony cikkekre vágjuk és beborítjuk vele a forma alját.
- Rákanalazzuk a tésztát, majd 35 perc alatt készre sütjük.
Egészségesen is finomat!