Receptek,  Édes receptek

Fordított almatorta

Ha a nyári melegben nincs kedvünk sok időt tölteni a konyhában, de mégis szeretnénk desszertet varázsolni a családunknak, barátainknak vagy magunknak akkor ez az almatorta szuper választás lehet.

Cukormentes, vegán édesség amit ha kedvünk tartja tálalhatunk vanília fagylalttal is. 🙂

Hozzávalók:

  • 270 gramm búza finomliszt
  • 30 gramm FiberFin rostpótló (helyette tk. liszt is használható)
  • 1 csomag sütőpor
  • 130 gramm eritrit
  • 1 lenmagtojás (elhagyható)
  • 2,5 dl víz/ növémyi tej
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 1 csipet só
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 1 nagyobb alma cikkekre vágva

Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítjük 175°C -ra.
  • Egy nagy tálban összekeverjük az összes száraz hozzávalót.
  • Ha használunk lenmagtojást, akkor azt elkészítjük és nedves hozzávalóként kezeljük. (1 ek őrölt lenmag+ 3ek víz 5 percre pihentetve)
  • Majd külön össze öntjük a nedveseket és végül csomómentesre keverjük a két részt.
  • Egy pite formát kikenünk margarinnal.
  • Az almát vékony cikkekre vágjuk és beborítjuk vele a forma alját.
  • Rákanalazzuk a tésztát, majd 35 perc alatt készre sütjük.

Egészségesen is finomat!