Bounty szelet
Az utóbbi időben hihetetlenül kívánom a kókuszt, és a kókuszos süteményeket. Egyértelmű volt tehát, hogy be kell iktassak egy bounty szeletet a sütemények közé. Célszerű még a hűtés előtt felszeletelni, hogy a tetején a csoki ne töredezzen meg, de egyébként egy nagyon egyszerű, és rendkívül finom desszert.
Különösen ajánlom a meleg napokra, hiszen nem kell hozzá sütőt bekapcsolni, és a hűtőből kivéve jól is esik elfogyasztani egy-egy szeletet a hőségben.
Hozzávalók:
- 3 deciliter cukormentes zabital
- 100 gramm növényi margarin
- 50 gramm eritrit
- 40 gramm kókuszliszt
- 120 gramm kókuszreszelék
- 75 gramm mentes étcsokoládé
- 2 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés:
- A tejet feltesszük főni a margarinnal és az eritrittel.
- Amikor a margarin már teljesen elolvadt belekeverjük a kókuszlisztet, és folymatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg el nem kezd besűrűsödni.
- Belekeverjük a kókuszreszeléket is.
- Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a még meleg kókusz réteget.
- Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
- A csokit felolvasztjuk a kókuszzsírral, és a kókuszos réteg tetejére kenjük.
- Szeletelés után hűtőben tároljuk.
Egészségesen is finomat!