Mini ischler
Mindig az ischler volt az egyik kedvenc süteményem. Mégsem mertem soha nekiállni. Ma pedig már nem tudom mitől féltem. Idén karácsonykor úgy döntöttem, ha törik ha szakad én mentes ischlert sütök. Azt kell mondjam megérte kivárnom: fantasztikus lett! Még nem késő elkészíteni a családnak idén ünnepekkor!
Hozzávalók:
- 250 gramm teljeskiőrlésű liszt
- 100 gramm darált dió
- 40 gramm eritrit
- 1 teáskanál sütőpor
- 180 gramm hideg margarin
- 3 nagyobb tojássárgája
- 140 gramm cukormentes étcsoki
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 120-150 gramm hozzáadott cukotól mentes piros lekvár
Elkészítés:
- A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük.
- Felkockázzuk a vajat és elmorzsoljuk a száraz anyaggal.
- Hozzágyúrjuk a tojássárgákat
- A tésztát hűtőbe rakjuk pár órára.
- Mielőtt újra dolgoznánk vele hagyjuk picit kiengedni szobahőmérsékleten. Ezt meggyorsíthatjuk, ha 4 részbe vesszük a tésztát és egyessével átgyúrjuk.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- Tetszőleges vastagságúra nyújtjuk, és egy kiválasztott mintával kiszaggatjuk.
- Légkeverésen nagyjából 10-12 percig sütjük a kekszeket.
- Miután kihűltek kevés lekvárral összetapasztunk kettőt.
- Hagyjuk picit, hogy összedermedjenek, majd a kókuszzsírral felolvasztjuk az étcsokit.
- Egy kiskanál segítségével megkenjük az ischlerek tetejét, és hagyjuk megdermedni.
Egészségesen is finomat!