Recipes,  Sweets

Mogyorós-kávés muffin

Ahogy a kávészünet menüpont alatt is olvashatjátok, párommal nagy kávé rajongók vagyunk. Bár a betegségem óta én visszább vettem a koffein fogyasztásból, néha-néha nagyon jól tud esni egy kávé. Ugyanakkor a kávé nagyon jó alapanyagként szolgál egy finom muffin elkészítéséhez, amit még egy kicsit feldob a mogyoró íze.

Természetesen mogyoró nélkül is elkészíthetjük ezt a süteményt, ebben az esetben használjunk egy kicsivel több lisztet, vagy akár más darált magvat is adhatunk a recepthez, amiről úgy gondoljuk passzol a kávé kesernyés ízéhez. Aki édesebben fogyasztja kávéját is, javaslom több eritritet használjon, vagy a kész muffint mentes mogyorókrémmel egye, mert ez a recept alapján egy erőteljes kávé-íz fog uralkodni süteményünkben.



Hozzávalók:

  • 70 gramm olvasztott kókuszzsír
  • 2 tojás
  • 15 gramm eritirt
  • 200 gramm teljeskiőrlésű zabpehelyliszt
  • 50 gramm finomra darált pörkölt törökmogyoró
  • szódabikarbóna
  • 2 kiskanál instant kávépor
  • 2 dl zabtejszín


Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
  • A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük.
  • A sárgájához hozzáadjuk a kókuszzsírt, eritritet és a tejszínt, majd egynemű masszává keverjük.
  • A száraz hozzávalókat kézi habverővel belekeverjük a sárgáját tartalmazó masszába, majd két részletben hozáforgatjuk a fehérje habját is.
  • Muffinpapírral bélelt sütőformába töltjük a tésztánkat.
  • Kb 20 percig sütjük, míg tűpróbára már nem ragad a tésztánk a fogpiszkálóra.

Egészségesen is finomat!