Recipes,  Sweets

Almás álom

Nem hazudok ha azt mondom, ez a legfinomabb almás sütemény, amit életemben ettem. Mindenkinek ajánlom az elkészítését, aki egy kicsit egészségesebb finomságra vágyik, ráadásul gyorsan kész van. Gyerekek kedvence, seperc alatt elfogy és lehet is sütni a következő adagot! Természetesen gluténérzékenyek glutén mentes keksz használatával eltudják készíteni.



Hozzávalók:

  • 135 gramm zabpehelyliszt
  • 4 tojás
  • 70 gramm kókuszzsír
  • 70 gramm eritrit
  • 4 db GULLON DIGESTIVE DIET NATURE keksz (vagy más hasonló ízvilágú cukormentes, teljeskiőrlésű keksz)
  • 150 gramm alma
  • 2 kis kanál fahéj



Elkészítés:

  • 3 db tojást szétválasztunk, majd a sárgákatminél habosabbra keverjük az eritrittel.
  • A kókuszzsírt puha, de még merev állagában hozzászedjük a tojássárgás keverékhez és jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a zabpehelylisztet és kézzel összedolgozzuk, majd félrerakjuk. (Egy könnyen gyúrható pitéhez hasonló tésztát kell kapnunk)
  • A kekszeket minél porhanyósabbra törjük/daráljuk. A 3 db tojásfehérjét kemény habbá verjük. Majd az 1 egész tojást elkeverjük a fahéjjal és óvatosan hozzáforgatjuk a felvert fehérjéket, és utána a darált kekszeket.
  • A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra légkeverésen, vagy 200 °C-ra alsó-felső sütésen.
  • Az almát nagyjából 16 szeletre vágjuk (közepesen vastag gerezdekre). Az almát nem szükséges meghámozni.
  • A zsíros tésztát egy pite/tortaforma aljába kézzel belenyomkodjuk (figyeljünk arra, hogy lehetőleg egyforma vastagságú legyen mindenhol).
  • A tésztára óvatosan rásimítjuk a tojásfehérjés-fahéjas masszát, majd egyforma távolságra egymástól rápakoljuk az almagerezdeket.
  • Az előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, egészen addig, amíg a tetején a tojásfehérje kérget kap.

Egészségesen is finomat! 🙂