Csokis zabkeksz
Ahogy azt már ti is tapasztalhattátok, viszonylag sokszor használjuk a zabot a süteményeink elkészítéséhez. De ki ne rajongana az igazi zabkekszért, ami szinte olyan, mint a boltban vásárolt? Nálunk rendszeresen készül ez az édesség, sokszor túráink kísérője. Ráadásul akár az indulás reggelén is könnyen elkészíthető, mert az egyik legegyszerűbb finomságok közé tartozik.
És ha elolvasnátok a zab jótékony hatásáról szóló bejegyzésünket, itt találjátok:
Hozzávalók:
- 150 gramm zabpehely
- 100 gramm teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
- 22 gramm cukormentes étcsokoládé
- 30 gramm eritrit
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál szalalkáli
- só
- 1 tojás
- 71 gramm kókuszzsír
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat elkeverjük egy keverőtálban.
- Hozzáütjük a tojást, és az olvasztott kókuszzsírt.
- Kézzel gyúrjuk a tésztát. Nagyjából 5 percig gyúrnunk kell, hogy jól összeálljon.
- A sütőt előmelegítjük 175°C-ra.
- Nagyjából egyforma méretű (én 30 grammnyi) adagokat keszítünk. Kézzel gombócokká formázzuk őket, majd óvatosan kilapogatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- 15-20 percig sütjük. (Amikor kisültek, még elég puhák és omlósak, de 10 perc pihentetés után elérik a tökéletes keksz állagot.)
Egészségesen is finomat!