Recipes,  Sweets

Csokis zabkeksz

Ahogy azt már ti is tapasztalhattátok, viszonylag sokszor használjuk a zabot a süteményeink elkészítéséhez. De ki ne rajongana az igazi zabkekszért, ami szinte olyan, mint a boltban vásárolt? Nálunk rendszeresen készül ez az édesség, sokszor túráink kísérője. Ráadásul akár az indulás reggelén is könnyen elkészíthető, mert az egyik legegyszerűbb finomságok közé tartozik.

És ha elolvasnátok a zab jótékony hatásáról szóló bejegyzésünket, itt találjátok:



Hozzávalók:

  • 150 gramm zabpehely
  • 100 gramm teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 22 gramm cukormentes étcsokoládé
  • 30 gramm eritrit
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szalalkáli
  • 1 tojás
  • 71 gramm kókuszzsír



Elkészítés:

  • A száraz hozzávalókat elkeverjük egy keverőtálban.
  • Hozzáütjük a tojást, és az olvasztott kókuszzsírt.
  • Kézzel gyúrjuk a tésztát. Nagyjából 5 percig gyúrnunk kell, hogy jól összeálljon.
  • A sütőt előmelegítjük 175°C-ra.
  • Nagyjából egyforma méretű (én 30 grammnyi) adagokat keszítünk. Kézzel gombócokká formázzuk őket, majd óvatosan kilapogatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • 15-20 percig sütjük. (Amikor kisültek, még elég puhák és omlósak, de 10 perc pihentetés után elérik a tökéletes keksz állagot.)

Egészségesen is finomat!