Recipes,  Sweets

Valentin gyümölcsös koszorú

Ez a gyümölcsös koszorú recept tökéletes ajándék lehet szeretteinknek. Könnyű elkészíteni, mutatós és nagyon finom. Készíthetjük boltban vásárolt mentes lekvárral, de ha van időnk még finomabbá és személyesebbé tehetjük egy házi gyümölcsszósszal.



Hozzávalók:

  • 140 gramm teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 135 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 50 gramm batátaliszt
  • 40 gramm eritrit
  • 5 gramm porélesztő
  • 165 milliliter cukormentes növényitej
  • 112 gramm szobahőmérsékletű vegán margarin
  • 100 gramm lekvár



Elkészítés:

  • Keverjünk el minden szárazhozzávalót egy nagy tálban.
  • Adjuk hozzá a margarint, és meglangyosított növényi tejet.
  • 5-10 percig gyúrjuk, dagasszuk a tésztát, majd legalább egy órára letakarva tegyük meleg helyre.
  • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  • Lisztezett felületen nyújtsuk téglalap alakúra a tésztát.
  • Kenjük meg a lekvárral, majd hosszanti oldalánál indulva tekerjük fel a tésztát.
  • A tekercset hosszában vágjuk félbe, és fonjuk össze a két darabot. Bánjunk óvatosan a tésztával, mert a lekvár miatt könnyen szétcsúszhatnak a rétegek.
  • Fonás után a két végét fonjuk egymásba, és formáljunk ezzel koszorút a tésztánkból.
  • Helyezzük óvatosan sütőpapírral bélelt tepsibe. Akár használhatunk kisebb, nagyobb tepsit, tortaformát, de akár kuglófformába is helyezhetjük.
  • Süssül 20-30 percig, míg szúrópróbánál már nem ragad a tészta.
  • Hagyjuk kihűlni a tepsiben, majd tálaljuk.

Egészségesen is finomat!