Recipes,  Sweets

Narancsos-csokis kuglóf

Nektek is feltűnt már, hogy rohan az idő? Én szinte azt érzem, hogy múlt héten volt karácsony, közben pedig már túl vagyunk a februári hónap felén is. Egyre inkább közeledik a tavasz, ami legtöbbünknek szerintem felüdülés lesz a hosszú hideg hónapok után. Én már nagyon várom a melegebb időt! 🙂

Addig azonban, amíg meg nem érkezik a tavasz, érdemes kihasználni a tél adta mennyei gyümölcsöket, zöldségeket és ezekből alkotni a konyhánkban. Nálunk is ebben a szellemben született meg ez az illatos narancsos kuglóf, amit egy kis csokoládéval bolondítottunk meg.

Hozzávalók:

  • 230 gramm búzaliszt
  • 200 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 220 gramm eritrit
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 lenmag tojás (2ek őrölt lenmag + 6ek víz 5 percig pihentetve)
  • 100 gramm margarin
  • 50 olaj (napraforgó vagy kókuszolaj)
  • 2 kisebb narancs kifacsart leve
  • 2 kisebb narancs reszelt héja (válasszunk kezeletlen héjú narancsot)
  • kb 1-2 dl zabtej (a narancslé mennyiségének függvényében)
  • 100 gramm étcsokoládé

Elkészítés:

  • Előmelegítjük a sütőt 170 C°-ra légkeveréses módban.
  • Összekeverjük a liszteket, a sütőport, az édesítőszert, a narancsok reszelt héját egy mély tálban.
  • Megolvasztjuk a margarint, és az olajjal együtt hozzá keverjük a száraz alapanyagokhoz.
  • Kifacsarjuk a narancsok levét, és hozzáadjuk a tésztánkhoz.
  • Ezután annyi növényi tejet adunk hozzá, hogy egy laza, lágy tésztát kapjunk.
  • Végül belekeverjük az apróra vágott csokit is.
  • Szilikonos kuglóf formába töltjük a tésztánkat és az előmelegített sütőben 55-60 perc alatt készre sütjük.
  • Miután kihűlt, kiborítjuk a formából, felszeleteljük és fogyaszthatjuk is. 🙂

Egészségesen is finomat!