Recipes,  Sweets

Vegán banános brownie

Adventi receptjeink sorát egy nagyon csokis, banános brownieval folytatjuk, ami tökéletes választás lehet, egy hideg téli napokon való bekuckózáshoz. Fontos kiemelni, hogy a receptünk nem tekinthető cukormentesnek, hiszen a benne lévő banán miatt, természetesen előforduló gyümölcscukrot tartalmaz.

Hozzávalók:

  • 200 gramm zabliszt
  • 100 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 4 ek. kakópor
  • 90 gramm eritrit
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • fél tk. fahéj
  • 3 érett banán
  • 35 gramm kókuszolaj
  • 2,5 dl rizstej
  • 100-125 gramm étcsokoládé

Elkészítés:

  • Előmelegítjük a sütőt 175 C° -ra.
  • Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  • A banánokat villával pépesítjük, majd hozzákeverjük az olvasztott kókuszolajat és a növényi tejet. Ezután a száraz és nedves hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
  • Az étcsokoládét apróra vágjuk, és a felét beleforgatjuk a masszánkba.
  • Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe elegyengetjük a tésztát, és a tetejét megszórom az aprított étcsokoládé másik felével.
  • Az előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés után, díszítésképpen szeletelt mandulával opcionálisan megszórhatjuk.

Egészségesen is fonomat!