Recipes,  Sweets

Dédi féle linzer

Ha már az idei karácsony sokunknál családi összejövetel nélkül fog zajlani, megosztjuk veletek a dédi féle lekváros linzert, melyet természetesen már átalakítottunk. Így egy teljeskiörlésű, hozzáadott cukortól mentes, mégis a régi házi ízeket idéző sütemény kerülhet asztalunkra.



Hozzávalók: 20 darabhoz

  • 250 gramm zabpehelyliszt
  • 2 gramm szárított élesztő
  • 60 gramm kókuszzsír
  • ízlés szerint eritrit
  • 1 tojás
  • citromhéj
  • 6 gramm szódabikarbóna
  • 50 milliliter zabtejszín
  • 100 gramm cukormentes lekvár



Elkészítés:

  • A száraz hozzávalókat (liszt, élesztő, eritrit, citromhéj, szódabikarbóna) összekeverjük.
  • Hozzágyúrjuk kézzel a tojást, tejszínt és kókuszzsírt. A kókuszzsírt nem kell megolvasztani, de fontos, hogy puha állaga legyen. Ekkor egy jól gyúrható tésztát fogunk kapni.
  • Pihentetés nélkül kinyújtjuk, és tetszőleges mintával kiszaggatjuk.
  • A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  • Kettessével öszeragasztjuk a kiszaggatott tésztáinkat a lekvár segítségével. A receptben darabonként 5 gramm lekvárral számoltunk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és nagyjából 20 percig sütjük.

Egészségesen is finomat!