Vegán almás pite
Az almás pite az a recept, ami habár őszinek mondható, de az én konyhámban minden évszakban elmaradhatatlan sütemény! Egy mutatós édesség, aminek az elkészítése egyáltalán nem igényel sok időt és munkát. Az illat pedig, ami a sülés után bejárja a házat egyszerűen utánozhatatlan.
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma (megpucolva, lereszelve)
- 2 tk fahéj
- 1 csomag vaníliás eritrit
- 75 gramm eritrit
- egy kevés citromlé
A tésztához:
- 300 gramm zabliszt
- 170 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
- 1 cs sütőpor
- 90 gramm eritrit
- 100 gramm olaj
- az almák kifacsart leve
Elkészítés:
- Az almákat megpucoljuk, majd lereszeljük és félretesszük pár percre pihenni.
- Miután levet eresztett, kifacsarjuk ezt belőle és félre tesszük az almalét a tésztához.
- A reszelt almához hozzákeverjük a fahéjat, az édesítőt és a citromleve, jól összekeverjük és félre tesszük.
- A tésztához összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd az olaj és az almalé hozzáadásával összedolgozzuk.
- Egy nyújtható állagot kell kapnunk, amennyiben túl ragadós lenne a tészta még egy kevés lisztet adjunk hozzá, ha pedig túl száraz, morzsolódós akkor egy kevés növényi tejjel dolgozzuk megfelelő állagúvá.
- A tésztát kettévágjuk, minkét felét kinyújtjuk. Az egyik részt szilikonos pite formába, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Erre halmozzuk az almás tölteléket, majd lefedjük a tészta másik felével. Ha mutatósabb süteményt szeretnénk, akkor rácsozhatjuk is a felső tészta réteget, én is így tettem.
- 175 C°-ra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Egészségesen is finomat!
Egy hozzászólás
Visszajelzés: