Egészséges mindennapok

Jótékonysági futás a cukorbetegekért

Sokat gondolkoztam mi is legyen az első blogbejegyzésem az Egészséges mindennapok menüpont alatt. Aztán szembejött velem az interneten a tökéletes téma. Idén júliusban fuss te is az 1-es típusú cukorbetegséggel küzdőkért!

A versenyről bővebben itt olvashattok: https://www.futosport.hu/sportoscukros

Ez egy virtuális futás, tehát nem egy adott időpontban kell sok emberrel együtt megtenned a távot, hanem amikor az időd engedi lefutod a megadott távok közül azt, amelyik számodra a legszimpatikusabb.

Én magam jelenleg nagyon el vagyok szokva azon edzésmunkáktól, amelyek megemelik a pulzust. Ugyan heti több alkalommal járok edzésre és jógázok, azokon legtöbbször nem emeljük meg a pulzust, inkább alacsony pulzusszámon végezzük a gyakorlatokat.
Amennyiben ti is kedvet kapnátok a személyre szabott edzésekhez, szívesen ajánlom Miskei Milán személyi edzőt. Vele facebookon, vagy telefonon keresztül az alábbi telefonszámon tudjátok felvenni a kapcsolatot:
+36 30 921 7016
Edzései rendkívül jó hangulatúak, és kiemelet figyelmet fordít az egyéni egészségügyi állapotokra is. – Én magam is csökkent glükóztoleranciásként járok hozzá.

Visszatérve a futásra, kérésemre ez egyáltalán nem volt része az edzésmunkámnak. Ez a kezdeményezés viszont meghozta a kedvem. Hirtelen teljesen hatalmába kerített a gondolat, hogy igenis el fogok kezdeni futni, és jómagam is hozzájárulok ezen betegség kezeléséhez, ezzel a csekélyke összeggel.

Tekintve jelenlegi edzettségi állapotom (futásban), nem akartam igazán túl vállalni magamat, így mindössze 3 km-t futottam le. Ez nem jelenti azt, hogy keveset futottam. Mindössze annyit jelent, hogy felmérve a saját állapotomat mérlegeltem, hogy melyik táv illene hozzám leginkább. És tudjátok mit? Még büszke is vagyok magamra, hogy lefutottam 3 km-t. Ne szégyelje senki azt, ha nem tud többet futni annál, amennyit bír. Ez nem verseny. Futás közben csak magaddal foglalkozz, és bármekkora távot is teszel meg, légy büszke magadra. Mert egy rövid futással is megtetted az első lépést. Én is megtettem most az első lépést, és annyira jól esett, hogy mindenképpen folytatni fogom. Jövök még futós sztorikkal. 🙂

Vágjatok hát ti is bele! Fussatok amennyi jól esik, és támogassátok ti is az 1-es típusú cukorbetegséggel küzdőket!